TURUL'S MINERS SPORTEGYESÜLET

  Jó Szerencsét! 

  A csoportot egy baráti kör keltette életre 2019-ben, akkor még csak egy fantázia névvel, ami a Turul's Miners Szurkolói Baráti Társaság volt. Majd egyesületté alakultunk, és a Turul's Miners Sportegyesület nevet vettük fel. Hosszú évek óta a Tatabánya kézilabda meccseire járunk szurkolni, van, aki már 20 évvel ezelőtt is a lelátón buzdította a csapatot. Fontos kiemelni, hogy a csoport tagjai közül szinte mindenkinek a gyermeke részt vesz Tatabánya sportéletében, sokuk városi vagy környékbeli utánpótlás csapatokban játszik. Már az egyesületté alakulás előtt is sokat tett a tagság a szurkolás minőségének és a szervezettségének javításáért, a mérkőzések alkalmával a lelátón több komoly koreográfiát, kiírást csinált. Az egyesület vezetői jó kapcsolatokat ápolnak tatabányai sportegyesületek vezetőivel, valamint edzőivel is. Az Egyesület céljai között azonban nem csak a szurkolás szerepel! Ahogy a Európai Sport Charta is kimondja, az egyik fontos cél a "társadalmi kapcsolatok teremtése". Ennek megfelelően: 

   - 2019-ben hagyományteremtő módon meghirdettük az ún. "szurkolói felvonulást" a Bányászkegyeleti                     emlékműtől. Ebből azóta többet is megszerveztünk és lebonyolítottunk, A legnagyobb létszámún körülbelül         250 ember vett részt.

  - Részt vettünk a tatabányai Mellrák elleni kampányban, ahol aktívan segítettük az eseménypromotálását, több     tízezer forintot gyűjtöttünk az "Apró Pink Szalagok" eladásával. Az összegyűlt összeget ünnepélyes keretek           közt adták át a tatabányai kórháznak.

  - 2020. augusztusában nagyszabású szemétszedési akciót hirdettünk a Turul Madárhoz ésannak környékére,          közös szervezésben más Civil Egyesülettel. Mondhatni hagyomány teremtő módon ezt az eseményt minden            évben augusztusban megszervezzük.

  - 2020-ban aktívan részt vettünk Burinda Zsombor SMA beteg kisfiúnak szervezett adomány- és                                kupakgyűjtésben! Ezt azóta is folytatjuk! A Városban több kupakgyűjtő szív, illetve gyűjtőpontot létesítettünk.      Az ebből befolyt összegeket minden esetben tatabányai gyerekek gyógykezelésére ajánljuk fel! Büszkék                Vagyunk arra hogy mi csináltuk meg Tatabánya első nagyméretű szívét az OBI áruháznál!

  - 2021 Februárban segítettünk a tatai tómeder tisztításában. Majd még 1 alkalommal 2023- ban is részt vett            egyesületünk benne.

  - A Tatabányán szervezett CIVIL véradáson minden alkalommal részt veszünk!

  - 2022 Május: A tatabányai Dózsa György Általános Iskola kerítését és játszóterét festettük le és újítottuk fel! A        Tesco által meghirdetett "Ön Választ, MI segítünk" pályázatán nyertünk támogatást a projektre.

  - 2022. Júliusban társzervezői voltunk a 30 órás Kézilabda Világrekord kisérletnek. Megcsináltuk! Új világrekord    és Új Magyar rekord lett !!!

  - 2022-ben több városi rendezvényen és társadalmi megmozduláson részt vettünk. Többek között                               városrészekben szervezett szemétszedéseken, a Multicsarnok környékének rendbetételében, a Kertvárosi               Lecsófőző fesztiválon és még sok eseményen.

  - 2022 December: Az "Év Önkéntes Szervezete" lettünk!!! Nagyon meglepődtünk rajta, hogy a jelölésünk után          bekerültünk a lehetséges díjazottak közé az "Év önkéntes szervezete" kategóriában. Talán azért mert nem              megszokott és hétköznapi dolog, hogy egy szurkolócsoport társadalmi és közösségi feladatokat vállal a                városban 

  - 2023 Márciusában felújítottuk a János Forrást és környékét. Kicseréltük a padokat asztalokat, letakarítottuk a    Forrás falát, új tűzrakókat alakítottunk ki! A Tesco által meghirdetett "Ön Választ, MI segítünk" pályázatán            nyertünk támogatást a projektre.

  - 2023 Áprilisban első ízben adtuk át az "Őszi Szezon Játékosa" díjat, melyet kívánunk folytatni.

  - 2023 Április 15: A Tiszta Tatabányáért Egyesület meghívásának eleget téve, segítettünk a tatabányai                      Logopédiai Óvoda udvarának felújításában! Köszönjük a finom Ételeket,

  2023

2024 Turul's Miners Sportegyesület | Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el